Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos szigetközi vízitúra, minden vasárnap-hétfő

20180819_131613_.jpgVálaszthatóan 2-napos, vagy 1-napos Szigetközi vízitúrák NÁLUNK vasárnapi indulásokkal is. 

Gyere kenuzni választhatóan 1, vagy 2 vagy több napban. 

 

 

20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpg

A pár percig kezdőknek evezéstanítás. 
 
 
szállás igény szerint sátras vagy vendégházas, ill. panziós elhelyezés, vagy akár wellness.

 

 

 

oktatas.jpgHa Ön/Te magatoknak foglaltok szállást Google, booking.com vagy szallas.hu kereséssel az is jó; és ránk is lehet bízni. 

 

 

Étkezés: igény szerint önellátás vagy félpanzió vagy teljes ellátás.
 

 

Opcionális nulladik napi érkezés 
0730---.jpgKényelmesen meg lehet érkezni az első túranapon is, aki például Budapestről jön, annak jellemzően elég 8 előtt pár perccel indulnia, ettől függetlenül sokan már a "nulladik" nap este befutnak. 
Ez lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, kényelmesen beköltözést vagy sátorverést. Vacsora: választhatóan önellátó vagy rendelhető, utóbbi esetben a szállásra szállítjuk az egyeztetett meleg vacsorát. 

 


 

helenanal-szucsiek.jpgSzállás igény szerint: ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, Lipóton, Mecséren, Héderváron, Mosonmagyaróváron vagy Halásziban foglalni.

Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.
A legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 

 

Vasárnapi szigetközi kenuzás:
vízitúra a Tejfalusi-ágrendszerben

1490---.jpgTalálkozás Dunakilitiben, Dunakilitin belül a Vadvíz kempingben, a parton, az ún. "ugráló fánál", attól függően, 10-kor vagy 10:30-kor, hogy már rutinos vízitúrázó vagy-e, ill. vagytok-e.
Ugyanis a kenuzást most kezdőket arra kérjük, hogy 10-re jöjjenek, hogy a vízre szállás előtt csendes, minimális sodrású vízen megtaníthassunk kenuzni. A tapasztalt vízitúrázókkal 10:30-kor randevúzunk. Wc-látogatás, bemelegítés, naptejezés, bepakolás után indulás a Szigeti-Duna felé. 
 

20150821_160717.jpg

12:00 Ebédszünet, 12:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", tüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt az egyébként hidrológus hitetlenkedését kiváltóan tiszta vizet.  
 
Hol vagyunk? Ez a Pantanal?
Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.


0160-fiuk.jpg16:00 Érkezés az indulási kikötőbe.
Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat / wc-szüneteket, de lesz bőven!

 
 
 

Hétfői szigetközi kenutúra:
Vízitúra az Ördög-szigeti tavakhoz

20150709_talalkozas-az-ugralo-fanal.jpgA vízitúrázással most ismerkedőkkel találkozás 10 órakor Dunakiliti Vadvíz kempingben, kempingben belül a képen látható ugrálófánál. 

 

A tapasztalt kenusokat kérjük, hogy 10:30-ra jöjjenek. Üdvözlés, mosdó látogatás után, ha valakinél van romlandó élelmiszer azt hűtőszekrénybe teheti.

 

 

 

ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpg

Kiosztjuk a felszerelést, és a kenuzást most kezdőknek következik az evezéstanítás, hiszen senki sem kenuban született. (Vagy legalábbis ritkán történik ilyesmi).

Természetesen a rutinos kenusok is jöhetnek 10-re vagy 10:30 előtt, amíg a kezdők megtanulnak kormányozni, a vezérevezősök "stroke-olni", addig ők bemelegítenek, naptejeznek stb.

 

20170613_szigetkoz-vizitura-kenutura.jpgMindenesetre mire a tapasztalt kenusok is befutnak, voltak wc-én, naptejeztek, stb., a félórával korábban még kezdők is profi kenusok. Mindenkinek tájékoztató a vízitúráról, a szabályok ismertetése és a kenukba pakolás után indulás a világ egyik legszebb tájára!

12:30 Pihenő és ebédszünet, az ebéd önellátó, szendvicset, vizet hozzatok magatokkal. 

 

 

csallokoz-vizitura-3-www.szigetkoz-vizitura.eoldal.hu.jpg
13:30 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton.
 
A Tarzan-hinta (más néven) majom-hinta használata saját felelősségre történik és kizárólag azok használják, akik szoktak ilyen hintával máshol is ugrani, önmagában nem elég, hogy a saját súlyodat meg tudod tartani, hiszen a lendület is nehezíti az ugráló dolgát. 
 
kis-sziget-a-fenekkuszob-alatt-www.szigetkozvizitura.hu.jpg15:00 Indulás a Szigetparti-Duna felé
16:00 Érkezés az indulási kikötőbe (a nap során wc-szünet, pihenő van sok) és még kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki, ill. kérjük segítsetek a kenukat kitenni a partra. 

 

 

+36209342760szigetkozvizitura@yahoo.com


A szigetközi vízitúrák túradíjai


Jelentkezés a szigetközi vízitúrára és fizetés
Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk e-mailben, és kérjük a túradíj 48 órán belül történő szíves utalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal!) a kenus túra időpontját és helyét (esetünkben a Szigetközt) beírni. 
(Pl. 1221 Bp. Anna u. 31, 
Július 23-24.
Szigetköz vízitúra)

Testre szabott vízitúra 
Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.