Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos Szigetközi vízitúra kedd-szerda-csütörtökön, családi kenuzások választhatóan 1-2-3-napban

img_20180616_123927.jpgSzigetközi, választhatóan 1-2-3-napos vízitúra. Családi vízitúrák a Szigetközben kedd-szerda-csütörtökön is. Költözködés nélküli, kényelmes csillagtúrák. Igény szerinti szállás, sőt, "vegyes szállás is", azaz a csapaton belül, akinek vendégszobára van szüksége az szobát kérhet, aki sátrazik, annak sátorhely jut! Még nem eveztél? A csak néhány percig kezdőknek evezéstanítás.
Szállás: Dunaszigeten vagy Dunakilitiben érdemes megszállni, hiszen a vízállás függvényében vagy Dunaszigeten vagy Dunakilitiben szállunk vízre. A szállást foglalhatjátok ti is vagy mi foglaljuk nektek.

Javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, vannak panziókat és wellness is. A legnépszerűbbek a vendégházak és azok udvarai, mivel itt úgy lehetnek együtt azok is, akik sátraznak, és az azok is, akik szobát kérnek, hogy nem zavar senki senkit, de mégis együtt a csapat. Külön mindenkinek kulturált vizes blokk, külön felszerelt konyha, hűtőszekrények. 
 

Keddi szigetközi vízitúra: A Szigetköz titkos tavai
vizre-szallas-helye.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén. A találkozás ideje 10 óra vagy 10:30 attól függően, hogy már gyakorlott, a hajót jól uraló kormányos van-e veletek.

Aki már többször ült kenuban, annak elég 10:30-ra jönnie, a vízitúrázást ma kezdők pedig kérjük, hogy 10-re jöjjenek. A vízre szállás helye Dunakilitiben a Vadvíz kemping, a képen látható partszakasz, és azon belül is - ha erősen nézed, a képen is felfedezhetsz egy a víz fölé behajló ugráló fát - az ugráló fa közelében lévő túravezető. Érkezéskor a romlandó ételt közös, nagy hűtőbe tudjátok tenni, ill. természetesen el lehet menni kulturált mosdóba.

Kiosztjuk a felszerelést és 1110.jpga a vízitúrázást ezen a napon kezdőknek a találkozás helyén 10:00-kor evezéstanítás. A profi vízitúrázóknak elég 10:30-ra érkezniük. 

Kérjük nézd át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mik számítanak "tabunak". De itt is mondjuk, hogy a kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok, kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra, és kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon. 


0610-nyolcfas-sziget.jpg11:30 körül Dunakilitiből startolunk, leszánkázunk egy közepesen gyors sodrású, tüneményesen klassz Duna-ágon, megtapasztaljuk. hogy a Szigetköz igazi vízilabirintus. 12 körül jöhet az ebéd- és mosdószünet. 
A hamizást követi egy eszement csalinkázás, vadregényes rejtekhelyek becserkészése - és a bátor önkénteseknek ebédszünetben külön extraként "szigetközi minirafting". 16 óra körül érkezünk vissza az indulási kikötőbe, ahol a nap során biztonságban parkoltak az autóitok.


Szerdai szigetközi vízitúra-kaland:
A Csökös-ág és a Cikola környéki zegzugok

szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén Dunakiliti község külterületén (a GPS-be a Gyümölcsös utcát érdemes beírni, a Gyümölcsös utcán gyertek végig a faluban, majd a falu után még erős 2 kilométert, aztán egy sorompónál jobbra) a Vadvíz kempingben. A kempingben belül pedig a parton, azon belül pedig a képen látható ugráló fánál vár a túravezető. A vízitúrázással ezen a napon ismerkedőket arra kérjük, hogy 10:00-re legyenek szívesek érkezni, a rutinos profikkal pedig 10:30-kor találkozunk, ugyanis mosdólátogatás után (aki szeretné a romlandó élelmiszert hűtőbe teheti) evezéstanítással kezdünk. 

 

20170618_125516.jpgAmikor mindenki "kész", amikor minden kormányos esélyes egy kenuvilágbajnoki címre, akkor indulunk. Hihetetlen, übercsúcs tájakon evezgetve jutunk el a Szigetköz egyik szupi és vadregényesebb vizére, ami a Rába Csákánydoroszló feletti sikánját idézi.

Vagy, hogy a hazai vizeket jól ismerő ínyenceknek kedvet csináljunk, a Hernád Zsujta közelében lévő hattúnyak alakú kanyarjait idéző szakasz vár ránk, igen, itt a sodrás nem gyenge és a vízállás sokszor arra kényszerít, hogy rövidebb szakaszon a vízben gázolva vontassuk a kenukat. De CSÚCS!!!

a-csokoson.jpgOlyan ágakban evezünk, hogy az szavakkal leírhatatlan.  

 

16:00 Érkezés az indulási kikötőbe (a nap során lesz persze lesz ebédszünet, értelemszerűen lesz kiszállás, sok pisilési szünet stb. bőven, ezeket külön nem tüntettük fel)


Csütörtöki szigetközi vízitúra: Amit a Google Earth-ön sem látsz, ami a vízitérképeken sincs
0970.jpgTalálkozás Dunakilitiben a kezdőkkel 10:00-kor, a vízitúrázást most kezdőknek evezéstanítás.

A tapasztalt, pontosabban a kenut tökéletesen irányítóknak elég 10:30-ra jönniük. Tájékoztató, mosdólátogatás, kenuba pakolás után körülbelül 11-kor kihajózunk. 

12 órakor árnyékos helyen kötünk ki, ebédszünet és bár az eddigi táj sem volt babapiskóta, ha fokozható még a fokozhatatlan, 0680.jpgakkor ebéd után jön a hihetetlen, a leírhatatlan. 

Tényleg egy másik világban járunk, a csend, pontosabban a természet hangjai, a hangulat hihetetlen.

 

Ez nem lehet igaz. Összezár fölöttünk a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt. 
szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpgÖsszetört szívvel indulunk vissza.  
16:00 Érkezés a kikötőbe

 

 

 

 

 

A szigetközi vízitúrák túradíjai

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, szigetkozvizitura@yahoo.com


Egyedi (testre szabott) vízitúra 
helenas-csoportkep.jpg"Spéci" vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (táv/útvonal, az időpont, a szállás, étkezés) valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés a szigetköz vízitúrára és a kenutúra díjfizetése: Jelentkezni a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com)  lehet. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk és a visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a túradíj szíves utalását.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, (kérjük az irányítószámot beírni!) a kenutúra idejét és a vízitúra helyét (esetünkben a Szigetköz vízitúrát) beírni. 
Pl. 4486 Ibrány, Arany J. 104.
augusztus 24-26. 
Szigetköz vízitúra