Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos Mosoni-Duna vízitúra, választhatóan 1-2-3-napos kenutúrák a Mosoni-Duna legszebb részein

20180715_143846_resized.jpgVízitúra a Mosoni-Dunán. 3-napos Mosoni-Duna vízitúra!


Péntektől vasárnapig csodálatos hosszú hétvégék vagy kérd ezt a 3-napos vízitúrát BÁRMIKORRA. A (pár percig) kezdőknek kormányzás- és evezéstanítás.

Miközben "vándor-vízitúrázunk" a Mosoni-Dunán, a szállás lehet végig fix, azaz (de kizárólag szállás értelemben) a kenutúra csillagtúra is. Ugyanazon, (akár faházas, akár sátras, vendégházas stb.) szállásodra térhetsz vissza a nap végén. Telekocsi rendszerben fogunk logisztikázni, bárhol választhatsz magadnak szállást a környéken. Rajkán, Dunakilitiben, Halásziban, Mosonmagyaróváron és Dunaszigeten tudunk szállást javasolni minden kategóriában. A szállás igény szerint lehet golf vagy wellness hotel, panzió, vendégszoba vagy sátor. A legnépszerűbb a vendégház, mivel így együtt lehet egy olyan kis csapat is, ahol van aki szobát kér és vannak, akik sátraznak. Senki nem zavar senkit és a sátrasoknak is van külön konyha, hűtőszekrény, kifejezetten kulturált wc, zuhanyzók.
Az ebédszüneteket a legnagyobb UV-sugárzás idején, árnyékos helyeken tartjuk. 

 

1. napi Mosoni-Duna vízitúra: Rajka környéke, egy csodálatos holt-ág, és egy Rajkához közeli fattyú-ág felfedezése
10:30 Találkozás Rajkánál a túrázóknak e-mailben elküldött helyen. 
mosoni-duna-vizitura-www.mosoni-duna.vizitura.hu-uzemi-baleset.jpgÉrkezés után köszöntő, tájékoztató és vízre szállás előtti rituálé, (naptejezés, wc, kenu (kemény műanyag ülésére, polifoam, kispárna stb. ragasztása stb.)
11:00 Evezés- és kormányzástanulás
11:30 Indulás, egy fantasztikusan gyönyörű holt-ág és egy fattyú-ág felfedezése, strandolás brutál helyen
16:30 A nulladik napi vízitúra vége. A vacsora önellátó (hozott étel, saját főzés vagy a közeli éttermekben vacsora).  
Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven a nap során "milliószor" pisilünk, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 

 


2. napi vízitúra a Mosoni-Dunán: 
Rajka-Feketeerdő 18 km, egy kis mindenkinek opcionális (!) holt-ágas kalandozással 21 km

www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-vizitura-mosoni-duna-1.jpg10:30 Vízre szállás előtti rituálé, (szentbeszéd, naptejezés, wc, stb.) után a felső szakaszon a Mosoni-Duna még 3, van, ahol 4 km/órás sebességgel "repít" minket, így a laza tempó és több pihenő mellett is kényelmesen célba érünk
13:00 Érkezés (nem a bajor) Feketeerdőhöz, egy helyes kis holt-ág felfedezése és a jól megérdemelt ebédszünet romantikus helyen

15:00 Mára itt a vége, fuss el véle, kérjük, hogy segítsetek a kenukat kimosni és telekocsi rendszerben jutunk vissza a szállás(ok)ra, 
ha egy autóval jöttök/jöttetek a vízitúrára (mert mondjuk egy család vagytok :)), akkor transzfert biztosítunk buszjegy árban vagy csak felszálltok a menetrend szerinti buszra, amelynek a megállója 100 méter a kiszállás helyétől számítva. 


3. napi vízitúra a Mosoni-Dunán: Feketeerdő-Mosonmagyaróvár 12 km
mosoni-duna-rajka-kozeleben-vizitura-mosoni-www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu.jpg10:00 Autókkal  indulás a szállásról
10:30 Logisztika, bemelegítés, wc
11:00 Vízre szállás Feketeerdőnél, majd következik egy 12 km-es festői szakasz a Mosoni-Dunán
12:15 Halászi, ebéd (aki igényli, annak meleg ebéd) lubickolás, pihi, wc 
14:00 Folytatódik a kenutúra
15:00 Érkezés Mosonmagyaróvárra, aki siet, annak hazautazás, de lehet strandolni, és fakultatív programként ajánljuk, hogy nézd meg Mosonmagyaróvárt, mert egy nagyon szuper városka. A muszáj programok között szerepel a belváros és a vár megtekintése. 


A vízitúrák túradíjai


Egyedi vízitúra a Mosoni-Dunán? 
Készséggel állunk rendelkezésetekre! Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az igényelt felszerelés (kerékpár stb.), az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.


Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrára :
Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. 

A Mosoni-Duna-kenutúra díjfizetése
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a vízitúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni.

(Pl. 1121 Bp., Szarvas G. u. 4/f. Július 27-29. Mosoni-Duna kenutúra)