Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos szigetközi vízitúra minden kedden-szerdán

20130623_133107.jpgSzigetközi, tetszés szerint 1-, vagy 2-napos szigetközi vízitúrák a Szigetközben nálunk keddi indulásokkal is!

A Szigetköz lenyűgöző, életre szóló élményt kínál a vízitúra, GYERTEK!  
 

Választhatóan 1-2-napos, költözés nélküli (!) csillagtúra, pontosabban csillagtúrák. Csak annyi a dolgotok, hogy délelőtt kijöjjetek a vízre szállás helyére, Dunakilitiből indulunk.

20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgAz autót minden nap a parton hagyhatjátok (biztonságos), megtanítunk kenuzni és olyan élményben lesz részetek, hogy ihaj.
 
A vízitúra minden napján más és más csodát fedezünk fel. 
Mindig máshová evezünk, de az aznapi indulási kikötőbe térünk vissza.
 
 
1110.jpg
Biztonságos, gyermekes családoknak ideális, baráti társaságoknak zseniális, céges csapatoknak fenomenális kenutúrák:). A szállás igény szerint: sátor vagy vendégház, panzió, ill. wellness.

Az első naposoknak mindig van evezésoktatás.

Dunaszigeten, Dunakilitiben, Feketeerdőn, Mosonmagyaróváron (egyszóval a környéken) érdemes szállást foglalni. www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgDunasziget 6 kilométerre van Dunakilititől, de nagyobb a szállásválaszték, mint Dunakilitiben és több helyen lehet vacsorázni.
A foglalást ránk is bízhatod és nekünk természetesen úgy jobb, ha magad foglalsz. A távolságok minimálisak. 

Mindkét bűbájos falucskában a kempingtől a vendégházon és panzión át a wellness, sőt golfhotelig minden kategória megtalálható.
Vendégeink körében népszerű három vendégház és azok udvarai, így azok is, akik a társaságon belül diam-szigetkoz-hotel-szoba-uj.jpgszobát, fürdőszobát igényelnek, és azok is, akik sátrazni akarnak, a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. A sátrasoknak is van külön, kulturált vizes blokk és felszerelt konyha, benne óriási hűtőszekrények.

A hét bármely napján lehet kezdeni a 4 napot, bármikor be lehet kapcsolódni. 


Opcionális "nulladik" nap: 
Már ekkor megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés - és kezdődhet a móka, strandolás, a környék felfedezése, bevásárlás, főzés stb. Keddi szigetközi vízitúra: A Szigetköz titkos tavai
vizre-szallas-helye.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén. A találkozás ideje 10 óra vagy 10:30 attól függően, hogy már gyakorlott, a hajót jól uraló kormányos van-e veletek. 

Aki már többször ült kenuban, annak elég 10:30-ra jönnie, a vízitúrázást ma kezdők pedig kérjük, hogy 10-re jöjjenek. A vízre szállás helye Dunakilitiben a Vadvíz kemping, a képen látható partszakasz, és azon belül is - ha erősen nézed, a képen is felfedezhetsz egy a víz fölé behajló ugráló fát - az ugráló fa közelében lévő túravezető. Érkezéskor a romlandó ételt közös, nagy hűtőbe tudjátok tenni, ill. természetesen el lehet menni kulturált mosdóba. Kiosztjuk a felszerelést és 

1110.jpg

A kezdőknek a találkozás helyén 10:00-kor evezéstanítás, a vízitúra szempontból már hiperprofiknak (tehát ha már voltál hétfőn is :))), elég 10:30-ra érkezniük. 
 
 
Kérjük nézd át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mik számítanak "tabunak". De itt is mondjuk, hogy a kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok, kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra, és kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon. A profik egy "popsi" méretű hungarocell darabot hoznak erre a célra.  

20150704_vizitura-kenutura.jpg11 órakor Dunakilitiből startolunk, leszánkázunk egy közepesen gyors sodrású, tüneményesen klassz Duna-ágon, megtapasztaljuk. hogy a Szigetközi igazi vízilabirintus. 

 

12 óra (kicsit) elmúlt, jöhet az ebéd- és mosdószünet. 
A hamizást követi egy eszement csalinkázás, vadregényes rejtekhelyek becserkészése - és a bátor oktatas.jpgönkénteseknek ebédszünetben külön extraként "szigetközi minirafting". 

 
16 óra körül érkezünk vissza az indulási kikötőbe, ahol a nap során biztonságban parkoltak az autóitok.
 


Szerdai szigetközi vízitúra-kaland:
A Csökös-ág és a Cikola környéki zegzugok

szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén Dunakiliti község külterületén (a GPS-be a Gyümölcsös utcát érdemes beírni, a Gyümölcsös utcán gyertek végig a faluban, majd a falu után még erős 2 kilométert, aztán egy sorompónál jobbra) a Vadvíz kempingben. A kempingben belül pedig a parton, azon belül pedig a képen látható ugráló fánál vár a túravezető. A vízitúrázással ezen a napon ismerkedőket arra kérjük, hogy 10:00-re legyenek szívesek érkezni, a rutinos profikkal pedig 10:30-kor találkozunk, ugyanis mosdólátogatás után (aki szeretné a romlandó élelmiszert hűtőbe teheti) evezéstanítással kezdünk. 

20170618_125516.jpgAmikor mindenki "kész", amikor minden kormányos esélyes egy kenuvilágbajnoki címre, akkor indulunk. Hihetetlen, übercsúcs tájakon evezgetve jutunk el a Szigetköz egyik szupi és vadregényesebb vizére, ami a Rába Csákánydoroszló feletti sikánját idézi. 

Vagy, hogy a hazai vizeket jól ismerő ínyenceknek kedvet csináljunk, a Hernád Zsujta közelében lévő hattúnyak alakú kanyarjait idéző szakasz vár ránk, igen, itt a sodrás nem gyenge és a vízállás sokszor arra kényszerít, hogy rövidebb szakaszon a vízben gázolva vontassuk a kenukat. De CSÚCS!!!

 

a-csokoson.jpg

Olyan ágakban evezünk, hogy az szavakkal leírhatatlan.  
16:00 Érkezés az indulási kikötőbe (a nap során lesz persze lesz ebédszünet, értelemszerűen lesz kiszállás, sok pisilési szünet stb. bőven, ezeket külön nem tüntettük

 

 

A szigetközi vízitúrák túradíjai

Hívj: +36209342760, szigetkozvizitura@yahoo.com

Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

Jelentkezés a vízitúrára és a szigetközi kenutúra díjfizetése: 
Jelentkezni a szigetközi vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) lehet. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, és a visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a túradíj szíves átutalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük (irányítószámmal!) a számlázási címet, a szigetközi vízitúra idejét és helyét (esetünkben a Szigetközt) beírni. 
(Pl. 1235 Bp., Ménes u. 33, 
július 13-14.
Szigetköz kenutúra)