Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízitúra + kerékpár-túra a Szigetközben

szigetkoz-kerepar-es-kenutura--biciklitura-es-vizitura-szigetkoz-2.jpgSzigetközi kerékpáros és vízitúrák - táborokat szervező pedagógusok, edzőtáborokat szervezők figyelmébe!


2, 3, 4 és 5 napos kerékpár + bicikli táborok! Egyesületek, iskolák, baráti körök, osztályok gyertek! Testnevelő tanárok hozzátok az ifjakat!

Kenu+bicikli túrák kerékpáros egyesületeknek, egyetemi csoportoknak, gimiknek, középiskolai és www.vizitura.org-kerekpar-04.jpgáltalános iskolai osztályoknak. Hozhatjátok a saját bringákat, ha van, hozhatjátok a saját hajókat, de természetesen mi is tudunk adni mindent. Igény esetén programszervezés is. Az időbeosztás egyeztetés szerint. Pl. reggel kerékpár, napközben vízitúra, este ismét kerékpár .. vagy bringával megyünk az úszás helyszínére. De lehet a kerékpáron a hangsúly és a napi bicózás után megyünk ki vízitúrázni.

Ahogy kéritek. De az is lehet, hogy napközben "el vagytok, köszönitek", 1110.jpgegy térképpel és a részletes instrukciók alapján tökéletesen elboldogultok, bonyolítjátok a bringatábort és nem kell "gardedám". Ok! Vagy éppen szeretnétek szuper útvonalakon, olyan helyeken kerékpározni, amit a Google Earth sem lát, mert az erdei ösvények felett bezárul a lombkorona és pont kellene egy minden eldugott zeg-zugot ismerő túravezető? Ezt is lehet!

Szállás? Igény szerint. Lehet kérni négycsillagos wellnesst, (igen, bécsi 20130808_194423.jpgiskola esetén volt rá példa), lehet kérni faházas szállásokat, lehet egy iskolában a támaszpont és lehet vendégház udvarán vagy kempingben sátrazni is. A vendégház nagy előnye, hogy itt szobákat is lehet kivenni, kisérő szülők, pedagógusok részére például.
A legolcsóbb és iskolai tantermekben történő szállás esetén vastag matracokra kap mindenki lepedőt, erre lehet tenni az otthonról hozandó hálózsákot vagy takarót.
Sport célokra, de akár hálóteremnek használható az iskolai tornaterem is.
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgAz iskolában vagy a vendégházakban lehet főzni is, ill. - igény esetén - megszervezzük az étkezést. De lehet a szállás nagyon klassz lovas panzió is. A lovas panzió remekül használható csak szállásként, de akár összeköthető a vízi- és kerékpár-túra még lovaglással is. Van olyan testvérpár, ahol valaki inkább lovagol, a másik inkább bringázik? Itt a megoldás! Vagy három gyerek közül van, aki főleg vízitúrázni, van, aki biciklizni és van, aki lovagolni szeret? Itt a megoldás, hiszen, akkor az adott gyermek a lovaspanzió programjába kapcsolódik be, a másik a kerékpár-táborban van, míg a harmadik evez vagy szinte csak evez.

 


Reggeli
szigetkoz-kerepar-es-kenutura--biciklitura-es-vizitura-szigetkoz-1.jpgEgy 18 fős lánycsapatnak egy százhalombattai kosárlabda-edző kollegina a bundáskenyeret 5 kiló kenyérből egy liter olajjal, 40 tojásból, a gyerekek bevonásával se perc alatt megsütötte, hozzá citromos tea és pár, literes tej kitéve. 18 főre kijön 5000 Ft-ból. Ha tőlünk kéri(te)k, a reggeli nagyon korrek érték-ár aránnyal (490 Ft/fő/nap).


Ebéd
szigetkoz-kerepar-es-kenutura--biciklitura-es-vizitura-szigetkoz-6.jpgA pedagóguskollégák kb. fele az osztálypénzből bevásárol, és szendvicsebédet dob össze reggel a gyerekekkel. Pl. minden gyerek elkészíti magának az aznapi májkrémes vagy szalámis stb. szendvicsét, csomagolja és indulhat a nap. Továbbá az ebéd részben a gyerekek választása is lehet, mivel több olyan ebédszünetes állomáshelyünk is van, ahol lehet venni ebédnek valót. Pl. egy fél pizza 500-600 Ft. Egy másik "kikötő" közelében népszerű Magyarország egyik legfinomabb lángosa. (A tejfölös, sajtos, sonkás lángos 600 Ft). De lehet venni giroszt, kebabot, hot dogot is ebédszünetben. Amikor (az ún.) civilizációtól távol ér minket az ebédszünet, ott ehetjük meg a reggel készített szendvicseket. De mi is tudunk adni ebédet (750 Ft) és ilyenkor utánunk jön az ebéd a világ végére. A rendelt és saját magatok által megoldott ebéd kombinálható is, tehát ti döntitek el, hogy hány napra kértek ebédet.

Vacsora
Lehet saját főzés; és tudunk mi is biztosítani, az ára ellenére kifejezetten JÓ és bőséges vacsorát (750 Ft/nap/fő). Lehet kérni vacsorát csak bizonyos napokra is, mondjuk egy-két napra, a többi napon pedig közös a paprikás krumpli főzése bográcsban, lehet szalonnasütés...


Saját kerékpár vagy bérelhető bringák
20130613_124104.jpg400 főig tökéletes állapotban lévő biciklik is bérelhetők, ebben az esetben egy osztrák cégtől bérlünk, 30 főig pedig helyben tudunk biztosítani kerékpárt (1000 Ft/nap). Nézzünk meg egy példa hetet, amihez képest természetesen minden kéréseteket nyugodtan mondjátok el.
A program a megrendelői igények függvényében változhat, ha azt kéri a testnevelő tanár kolléga, hogy tegyünk a napi programba 15*10 fekvőtámaszt, 3 km futást, 1 km úszást, tartsunk vízilabda edzést, azt is lehet.


Hétfői kenutúra: A Cikola környéki zegzugok
szigetkoz-kerepar-es-kenutura--biciklitura-es-vizitura-szigetkoz-7.jpgMint a tábor egészére, az első napra is millió időrend lehetséges, nézzünk meg forgatókönyvet.
1) Mondjuk egy budapesti 26 fős társaság vonatra száll, de nem jön Mosonmagyaróvárig, hanem már Győrben leszáll és a szigetközi kerékpár úton (50 km) bringával jön Dunaszigetre.
2) Vagy éppen bicaj nélkül jön mindenki, mondjuk korán kelt a csapat, és tételezzük fel, hogy 9:00-ra érkeztek Dunaszigetre. Utóbbi esetben naptejezés, átöltözés a vízre
9:30 Indulás a vízpartra, hogyan máshogy, mint bringával.  
10:00 Evezéstanulás
10:30 Vízre szállás, majd a Cikola környéki vadregényes ágrendszer felfedezése, benne Denkpál és a gyönyörűséges Jakabi-ág, közben ebéd a Barkási-hídon 
17:30 Érkezés a kikötőbe, vissza kerékpárral a szállásra

Keddi kenutúra: A labirintus
10:30 A napi tájékoztató, naptejezés, wc stb. után indulás Dunaszigetről. Bejárjuk a Revolver és a Paducos ágakat, olyan csodákat fedezünk fel, hogy az szavakkal leírhatatlan 
12:30 Ebéd
Ebéd után indul a nagy kör, igény szerinti távot megyünk, izgalmas tájon kb. 20-100 km között bármilyen távot. 

Szerdai vízitúra: az Ördög-szigeti tavak
11:00 wc, naptejezés után indulás a világ egyik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető. 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 
14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás az Öreg-Duna felé
16:00 Az Öreg-Duna, majd Szlovákia, kisétálunk a Felvíz-csatorna legszélesebb pontjához
16:30 Ismét egy "itt a madár sem jár" Szigetközi ágban
17.30 Érkezés a kikötőbe (a nap során wc-szünet, pihenő van sok)

Csütörtöki vízitúra: Kék lagunák
Természetesen bringával érkezünk a vízreszállás helyszínére. Kihasználjuk, hogy már rutinosak vagyunk és az Öreg-Duna sodrásával is vitetjük magunkat
10:30 Indulás
11:00 Az Öreg-Duna 
12:15 Mintha az Avatar c. film Pandora bolygóján lennénk. Ilyen nincs is. 16:30 Érkezés a kikötőbe, kerékpárra fel, hiszen kezdődik a tájékozódási bringa verseny, a táv 31 km!

Pénteki kenutúránk: Vízitúra a tejfalusi ágakban
10:30 Indulás
11:15 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, 13:00 Ebéd árnyékban (önellátó vagy rendelt)
14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:00 Természet alkotta jacuzzi
16:30 Érkezés! Hazamenés. A közel lakóknak (Győr, Csorna, Mosonmagyaróvár) természetesen bringával, de ha Moszkváig tekertek - azt is lehet :)) 

Túradíj
Az 5 napos kerékpár + kenu vízitáborok díja
étkezés nélkül: 19990 Ft
vacsorával: 24990 Ft
reggeli, ebéd és vacsorával 29990 Ft.
A szervező (tanár, edző) részvétele legalább 20 gyermek esetén ingyenes.

(Az ebéd miatt soha nem evezünk sehova "vissza", vagy útba esik, vagy az ebéd jön utánunk "a világ végére". A reggeli, ebéd és vacsora teljes ellátásos árunkat 4-4-4 reggelire, ebédre és vacsorára számoltuk, mivel hétfőn reggel még otthon reggeliznek a gyerekek, kérjük, hogy az első nap ebédre hozzon mindenki szendvicset, és péntek este a lurkók már otthon vacsoráznak). Júliusban szolid szezonális felár! 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a kerékpár + kenu vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 34 fő, 2019. 06. 23-27.)