Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízitúra osztályoknak, iskoláknak, egyetemistáknak

1110.jpgSzigetközi vízitúra táborokat szervező pedagógusok, osztályfőnökök, edzők figyelmébe!

1, 2, 3, 4, 5, 6 és 7 napos táborok csillagtúrával iskoláknak, osztályoknak, diákcsoportoknak!
Egyesületek, iskolák, baráti körök, osztályok gyertek! Testnevelő tanárok hozzátok az ifjakat!
Frenetikus vízitúrák egyetemi csoportoknak, gimiknek, középiskolai és általános iskolai osztályoknak. Igény esetén teljes körű programok, gyalogtúrákkal, kerékpár-túrákkal kiegészítve. 

 

Időbeosztás: igény szerint
Az időbeosztás egyeztetés szerint.
A leggyakoribb az egész napos vízitúra, de ez sem "kötelező".
Lehet mondjuk reggel kerékpár, napközben vízitúra, este bringával az úszás helyszínére. Ahogy kéritek. De az is lehet, hogy napközben "el vagytok, köszönitek", egy térképpel és a részletes instrukciók alapján tökéletesen elboldogultok. Vagy napközben vízitúra vagy (pl. népitánc tábor esetén vagy jógatábor esetén vagy karate, kosárlabda- stb. tábor esetén) a nap egy részében vagy délután, ill. este vízitúra.
A kerékpáros-táborokat szervezők kattintsanak a menüben a kerékpáros túrákhoz!

 

Szállás

20130808_194423.jpgIgény szerint. Lehet kérni négycsillagos wellnesst, (igen, bécsi iskola esetén volt rá példa), lehet kérni faházas szállásokat, lehet egy iskolában a támaszpont és lehet vendégház udvarán vagy kempingben sátrazni is. A vendégház nagy előnye, hogy itt kísérő szülők, pedagógusok részére például szobákat is lehet kivenni.
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgA legalacsonyabb árat iskolai tantermekben történő szállással tudjuk adni, vastag matracokra kap minden gyermek lepedőt, erre lehet tenni az otthonról hozandó hálózsákot vagy takarót. Sport célokra, de akár hálóteremnek használható az iskolai tornaterem is.
De lehet a szállás nagyon klassz lovas panzió is. A lovas panzió remekül használható csak szállásként, de akár összeköthető a vízi- és kerékpár-túra még lovaglással is. 


 

Étkezés

Az iskolában vagy a vendégházakban lehet főzni vagy megszervezzük az étkezést. Példa az étkezésre. Reggeli. Egy 18 fős lánycsapatnak egy százhalombattai kosárlabda-edző kollegina a bundáskenyeret 5 kiló kenyérből egy liter olajjal, 40 tojásból, a gyerekek bevonásával se perc alatt megsütötte, hozzá citromos tea és pár, literes tej kitéve. 18 főre kijön 5000 Ft-ból. Ha tőlünk kéri(te)k, a reggeli nagyon korrek érték-ár aránnyal (490 Ft/fő/nap).

Ebéd
A pedagóguskollégák kb. fele az osztálypénzből bevásárol, és szendvicsebédet dob össze reggel a gyerekekkel. Pl. minden gyerek elkészíti magának az aznapi májkrémes vagy szalámis stb. szendvicsét, csomagolja és indulhat a nap. Továbbá az ebéd részben a gyerekek választása is lehet, mivel több olyan ebédszünetes állomáshelyünk is van, ahol lehet venni ebédnek valót. Pl. egy fél pizza 500-600 Ft. Egy másik "kikötő" közelében népszerű Magyarország egyik legfinomabb lángosa. (A tejfölös, sajtos, sonkás lángos 600 Ft). De lehet venni giroszt, kebabot, hot dogot is ebédszünetben. Amikor (az ún.) civilizációtól távol ér minket az ebédszünet, ott ehetjük meg a reggel készített szendvicseket. De mi is tudunk adni ebédet (750 Ft) és ilyenkor utánunk jön az ebéd a világ végére. A rendelt és saját magatok által megoldott ebéd kombinálható is, tehát ti döntitek el, hogy hány napra kértek ebédet.

Vacsora
Lehet saját főzés; és tudunk mi is biztosítani, az ára ellenére kifejezetten JÓ és bőséges vacsorát (800 Ft/nap/fő). Lehet kérni vacsorát csak bizonyos napokra is, mondjuk egy-két napra, a többi napon pedig közös a paprikás krumpli főzése bográcsban, lehet szalonnasütés...


Saját kerékpár vagy bérelhető bringák
20130613_124104.jpg30 főig tökéletes állapotban lévő biciklik is bérelhetők.
Nézzünk meg egy példa hetet, ami nincs kőbe vésve, természetesen minden kéréseteket nyugodtan mondjátok el.Hétfői kenutúra: A Cikola környéki zegzugok
Érkezés Dunaszigetre 09:00-ig, naptejezés, átöltözés a vízre
9:30 Indulás a vízpartra, hogyan máshogy, mint bringával.  
10:00 Evezéstanulás
10:30 Vízreszállás, majd a Cikola környéki vadregényes ágrendszer felfedezése, benne Denkpál és a gyönyörűséges Jakabi-ág, közben ebéd a Barkási-hídon 
17:30 Érkezés a kikötőbe, vissza a szállásra

Keddi kenutúra: A labirintus
10:30 A napi tájékoztató, naptejezés, wc stb. után indulás Dunaszigetről. Bejárjuk a Revolver és a Paducos ágakat, olyan csodákat fedezünk fel, hogy az szavakkal leírhatatlan 
12:30 Ebéd
Ebéd után indul a nagy kör, igény szerinti távot megyünk, izgalmas tájon kb. 50-70 km-t.

Szerdai vízitúra: az Ördög-szigeti tavak
11:00 wc, naptejezés után indulás a világ egyik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető. 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 
14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás az Öreg-Duna felé
16:00 Az Öreg-Duna, majd Szlovákia, kisétálunk a Felvíz-csatorna legszélesebb pontjához
16:30 Ismét egy "itt a madár sem jár" Szigetközi ágban
17.30 Érkezés a kikötőbe (a nap során wc-szünet, pihenő van sok)

Csütörtöki vízitúra: Kék lagunák
Természetesen bringával érkezünk a vízreszállás helyszínére. Kihasználjuk, hogy már rutinosak vagyunk és az Öreg-Duna sodrásával is vitetjük magunkat
10:30 Indulás
11:00 Az Öreg-Duna 
12:15 Mintha az Avatar c. film Pandora bolygóján lennénk. Ilyen nincs is. 16:30 Érkezés a kikötőbe, kerékpárra fel, hiszen kezdődik a tájékozódási bringa verseny, a táv 31 km!

Pénteki kenutúránk: Vízitúra a tejfalusi ágakban
10:30 Indulás
11:15 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, 13:00 Ebéd árnyékban (önellátó vagy rendelt)
14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:00 Természet alkotta jacuzzi
16:30 Érkezés! Hazamenés. A közel lakóknak (Győr, Csorna, Mosonmagyaróvár) természetesen bringával.

Túradíj
A túradíjra minden esetben külön ajánlatot teszünk a létszám és egyéb igények függvényében, egy nagyon tipikus 5 napos vízi tábor díja étkezés nélkül: 14950 Ft, bőséges és nagyon finom vacsorával 18150 Ft
A szervező (tanárok, edzők) részvétele legalább 10 gyermek esetén ingyenes.

(Az ebéd miatt soha nem evezünk sehova "vissza", vagy útba esik, vagy az ebéd jön utánunk "a világ végére".
Szívesen teszünk ajánlatot teljes ellátásra is, (reggeli, ebéd és vacsora, az ebéd részben meleg ebéd, részben uzsonna csomag az aznapi útvonaltól függően).

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 34 fő, 06. 23-27.)