Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 nap Szigetköz visszatérő túrázóknak

Vízitúra a Szigetközben visszatérő túrázóknak 
p8130068.jpgp8120014.jpg

 

 

 


Szigetközi evezések titkos útvonalakon
1440.jpgp8140108.jpg1410-felemeles.jpgIdőjárás garanciával oda, ahova a Google Earth se lát
Ezt a túrát azon ínyenc barátainknak ajánljuk, akik már sokszor voltak a Szigetközben, túl vannak Alsó-Szigetközi, Csallóköz, Mosoni-Duna, Lajta túráinkon - és a Felső-Szigetközben szeretnének mindig újat akarnak látni. Hát tessék:)! Ahova eljutunk, azok közül sok keskeny ág, vékony víz a Google Earth-ön is láthatatlan a bezáruló lombkorona miatt. Sőt. Olyan vízeken evezünk, amelyek a magyar, ill. szlovák térképeken SEM léteznek.

0. nap: Opcionális érkezés
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgHa megjöttök az indulási nap előtt, akkor a szállásra beköltözés, sátorverés, visszatérő csoport esetén közös grillezés, malacka-sütés. A szállásokat ismeritek. Válasszatok attól függően, hogy sátrazni szeretnétek vagy inkább vendégszoba, panzió, esetleg wellness hotel a szimpatikusabb. Ha csak hallottál a vízitúráinkról, de még nem voltál velünk korábban, akkor megnézzük, hogy minden rendben van-e a kormányzással. Ha van egy kis korrigálni való, akkor pár perc alatt megtanítunk jól kenuzni :)).

1. napi vízitúra: Csallóközi barangolás
csallokoz-vajka-kozeleben-www.szigetkozvizitura.hu.jpg
Bármelyik Csallóközi utunkon is voltál, most új helyre megyünk. Egyszerűen elővesszük az adatbázisból, hogy amikor ti is ott voltatok, éppen merre mentünk és most egy másik útvonalat választunk. Ja. Ugye tudod, hogy a Csallóközben számos olyan víziösvény van, ami NINCS (!) a vízitérképeken és a Google Earth-szel sem fedezhető fel, mivel a fák lomkoronája összezárul a keskeny víziösvény felett és ember nem mondja meg, hogy ott víz folyik. De mi tudjuk. 


2. napi vízitúra: a Zátonyi-Duna p8120009.jpg  
Egy csodálatos folyócska. Pár száz méter után elhagyjuk a 'civilizációt', onnantól kezdve egyenesen hihetetlen. Gyakran találunk itt úszkáló embereket: hosszú táv úszókat, fitt osztrák és szlovák 100+ éveseket, vízilabdázó gyerekeket, sportos örömködőket. A tiszta és háborítatlan víz minket is annyira hívogat, hogy a csapat fele jó eséllyel a kenuk mellett fog úszni. Itt már hangzott el egyik túravezetőnk felé a kérdés:  "ha összekötjük a kenukat, akkor tudsz egyedül 10 kenuval evezni"? A Zátonyi-Duna különlegessége a lila tündérrózsa. Látni kell.

 3. napi vízitúra: a Gazfűi-Duna
szigetkoz-229.jpgMostanában a malájzia-országreklámokban tűnnek fel olyan vízek, olyan szűk, erdőben kanyargó, nádfallal körülvett folyócskák, mint amiket a Rambo és a Chuck Norris filmek vietnami jeleneteiben láthat a retro filmek iránt rajongó, vagy láttunk anno. Ha szeretnél ilyen varázslatos helyen evezni, máris megspórolható a repülőjegy.

4. napi vízitúra: Gazfűi- és Bodaki-Duna
en-a-gazfuin-a-csobol-janival.jpg
Folytatjuk az utat a Gazfűi-Holt Dunán. Ez már tényleg olyan, mintha Floridában az Everglades-ben evezhetnénk. Alligátorok és Burmából hozott Tigris piton nélkül. Leírhatatlan. Az ebédszünetet olyan helyen tartjuk, ahol másfél méter mélyen az átlátszó vízben tökéletesen látszik a meder. Ez a világ egyik legszebb strandja - és csak a miénk. Fájó szívvel folytatjuk az utat a Bodaki-Duna felé, mégpedig egy olyan mellékágon, amibe már lehet, hogy be akartatok evezni, de akkor a túravezetőd azt mondta, hogy sajnos ez az időbe nem fér bele. Most viszont itt vagyunk. Vadregényes kacskaringózás után jutunk be a Bodaki-Dunába.  

5. napi vízitúra: A Barkási-Duna zegzugaia-frigyes-hid-a-paducos-mellett.jpg
Az "5 nap varázs" vízitúrákon, amikor Denkpál felöl jövünk a Barkási-Dunán, akkor többször látunk a menetirány szerinti jobb oldalon hívogató mellékágakat. Ezekbe bemenni a Paducos és a Revolver kivételével általában nincs idő. Most lesz. Eljött a nagy nap.

Túradíjak a fenti csomagtúra résztvevőinek 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj 50%-ának átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot és a túra időpontját beírni. (Pl. Lojál István, 8 fő, 2013. 08. 13-17.)
A túradíj másik 50%-át pedig az érkezés napján kérjük készpénzben fizetni.