Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Augusztus 24-25. Szigetközi kenutúra választhatóan 1-, vagy 2-napos vízitúra

0610-nyolcfas-sziget.jpgSzigetközi vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban. Gyere kenutúrára hazánk egyik legcsodálatosabb tájára, gyertek ha családok, kultúrlényekből álló baráti társaság vagytok, vagy ha természetszerető egyedül túrázót üdvözölhetünk benned.

​Tehát jöhetsz szabadon választott 1 napra, 2 napra, de (lásd a többi menüpontot, jöhettek 3 vagy 4 napra is, ill. maradhattok a következő esztendőig is....)

 

20130628_125932.jpgÉs lehet csak a szombati vízitúrára is jönni, vagy csak vasárnap evezni. A kezdőknek oktatás, szállás igény szerint. 

A pár percig kezdőknek evezéstanítás. A szállás igény szerint sátras vagy vendégházas, ill. panziós elhelyezés, vagy akár wellness. Ha Ön/Te magatoknak Google kereséssel foglaltok az is jó; és ránk is lehet bízni a szállásfoglalást. Étkezés: önellátás. 

 

Opcionális nulladik napi érkezés 
0730---.jpg
Érkezés választhatóan - ha nem szeretsz korán kelni - pénteken este vagy szombaton. Budapestről egyébként kényelmesen meg lehet érkezni 2 óra alatt, elég szombaton reggel indulni, de ez a ti döntésetek, mindenesetre sokan már a "nulladik" nap este befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor  kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés.

 

Szállás. Vagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.


www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 
Nulladik napi vacsora: választhatóan önellátó. 

 

Szombati vízitúra a Szigetközben:
A Helenai tavak 
  

szigetkoz-vizitura-kenutura-ugralo-fa-s-kata-kepe.jpgTalálkozás Dunakilitiben a Vadvíz kempingben a "parton", a képen látható, részben betontömbre rögzített ugráló fa közelében.

Ha még nem kenuztatok, ha nincs "profi" kormányosotok vagy ha eddig csendesebb, szolídabb vizeken hajóztatok, a Tisza-tavon, a Velencei-tavon, Bodrogon, Tiszán eveztetek, akkor kérjük, hogy 10 órára gyertek ki a Dunakiliti külterületéhez tartozó kempingbe. Dunakilitin belül a Gyümölcsös utcát találd meg és csak gyertek a Gyümölcsös utcán a települést és egy töltést elhagyva még jó 2 kilométert, ahol sorompót látsz, ott fordulj jobbra. 

 


szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpgBemutatkozás, program, szabályok, azok számára, akik először jönnek vízitúrára a kormányzás, ill. evezés gyakorlása.   

A már gyakorlott, értsd a gyors sodrású vizeken is profi kormányosokkal megálldott legénységeknek elég 10:30 előtt néhány perccel jönniük.

Bemelegítés, naptejezés, wc, napi tájékoztató után
11-kor vízre szállás, indulás a világ egyik legszebb tájára! 
12:15 Két, az evezgetésbe iktatott 3-4 rövid pihenőt iktatva a kényelmes tempójú lapátolgatásba érjük el a tórendszert és először a Helenai-tavak déli patkójába tartunk.


helenanal-szucsiek.jpg12:30 Ebéd és mosdó szünet (önellátó ebéd, szendvicset, (alkoholmentes) innivalót) hozzatok. 
 

13:00 A Helenai tavak északi patkója, az izgalmas tórendszer felfedezése, egy kis játék, pihenés, úszkálás és medúzakutatás (sokan nem hiszik el...., pedig tényleg)
14:30 Indulás a következő látványosság felé
15:00 
Egy mellékág rejtekei


0160-fiuk.jpg15:30 Indulás "haza" (az indulási kikötő felé)
16.00-kor érkezünk Dunakilitibe, kiszállás után hajómosás. (Természetesen a nap során lesz sok, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett wc-szünet)


Vacsora: önellátó vagy rendelhető vacsora

 

 

Szigetközi vízitúra vasárnap:
Tejfalusi-ágrendszer vízitúra

1490---.jpg10:00 Találkozás Dunakilitiben a Vadvíz kempingben a "parton" a kenuzást most először próbálókkal, felszerelés kiadása, a kezdők részére kenuzástanítás.

 

A vízitúrázásban már tapasztalt vendégeket kérjük, hogy néhány perccel fél tizenegy előtt jöjjenek, a profiknak bemelegítés, naptejezés, wc után tájékoztató mindenkinek, majd
11:00 Indulás a Szigeti-Duna felé

12:00 Önellátó ebéd, szendvicset, alkoholmentes innivalót hozz magaddal

 

12:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", csalanosi-uj.jpgtüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt a vizet. Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.

14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
16:00 Érkezés Dunakilitibe, az indulási kikötőbe, hajómosás, opcionális szabad programként, akiket érdekel, azokat szívesen felkalauzoljuk a dunakiliti duzzasztóműre, majd elsétálunk a fenékküszöbhöz, mindkettő különleges látvány és segít megérteni a szigetköz "működését".
 Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat és wc-szüneteket, de lesz bőven!

 

+36209342760, szigetkozvizitura@yahoo.com
 

A szigetközi vízitúrák túradíjai

 

Állunk rendelkezésedre: +36209342760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com


Testre szabott vízitúra 
0160-fiuk.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés a szigetközi vízitúrára és a túradíj utalása: 
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az általános szerződési feltételek és részvételi szabályok elolvasását követően az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, és a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal) a kenutúra időpontját és a helyet, tehát esetünkben a Szigetközt beírni. A nevet NE írd be (amúgy is látszik, azzal kezdődik a banki infó, és csak foglalja a közlemény rovatok nagyon szűkös helyét).

(Pl.
4485 Ibrány, Nagyhalászi út 34. 
augusztus 24-25.
Szigetközi kenutúra)