Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 12-13. Szigetközi vízitúra gyermekes családoknak, választhatóan 1 vagy 2 napban

img_20180616_123927.jpgSzigetközi, választhatóan 1-2-napos vízitúra. Családi vízitúra a Szigetközben. Szerda-csütörtök, de jöhetsz csak a szerdai vagy csak a csütörtöki kenuzásra is. Költözködés nélküli, kényelmes csillagtúrák. Igény szerinti szállás, sőt, "vegyes szállás is", azaz a csapaton belül, akinek vendégszobára van szüksége az szobát kérhet, aki sátrazik, annak sátorhely jut! Még nem eveztél? A csak néhány percig kezdőknek evezéstanítás!

 

Szállás a Szigetközben: Mosonmagyaróváron vagy Dunakilitiben érdemes megszállni, hiszen a vízállás függvényében vagy Dunaszigeten vagy Dunakilitiben szállunk vízre. A szállást foglalhatjátok ti is vagy mi foglaljuk nektek. Javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, vannak panziókat és wellness is. A legnépszerűbbek a vendégházak és azok udvarai, mivel itt úgy lehetnek együtt azok is, akik sátraznak, és az azok is, akik szobát kérnek, hogy nem zavar senki senkit, de mégis együtt a csapat. Külön mindenkinek kulturált vizes blokk, külön felszerelt konyha, hűtőszekrények. 

Szerdai szigetközi vízitúra-kaland:
A Csökös-ág és a Cikola környéki zegzugok

szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén Dunakiliti község külterületén (a GPS-be a Gyümölcsös utcát érdemes beírni, a Gyümölcsös utcán gyertek végig a faluban, majd a falu után még erős 2 kilométert, aztán egy sorompónál jobbra) a Vadvíz kempingben. A kempingben belül pedig a parton, azon belül pedig a képen látható ugráló fánál vár a túravezető. 

A vízitúrázással ezen a napon ismerkedőket arra kérjük, hogy 10:00-re legyenek szívesek érkezni, a rutinos profikkal pedig 10:30-kor találkozunk, ugyanis mosdólátogatás után (aki szeretné a romlandó élelmiszert hűtőbe teheti) evezéstanítással kezdünk. 20170618_125516.jpgAmikor mindenki "kész", amikor minden kormányos esélyes egy kenuvilágbajnoki címre, akkor indulunk. Hihetetlen, übercsúcs tájakon evezgetve jutunk el a Szigetköz egyik szupi és vadregényesebb vizére, ami a Rába Csákánydoroszló feletti sikánját idézi.

Vagy, hogy a hazai vizeket jól ismerő ínyenceknek kedvet csináljunk, a Hernád Zsujta közelében lévő hattúnyak alakú kanyarjait idéző szakasz vár ránk, igen, itt a sodrás nem gyenge és a vízállás sokszor arra kényszerít, hogy rövidebb szakaszon a vízben gázolva vontassuk a kenukat. De CSÚCS!!!

a-csokoson.jpg

Olyan ágakban evezünk, hogy az szavakkal leírhatatlan.  
16:00 Érkezés az indulási kikötőbe (a nap során lesz persze lesz ebédszünet, értelemszerűen lesz kiszállás, sok pisilési szünet stb. bőven, ezeket külön nem tüntettük fel)

 

 


Csütörtöki szigetközi vízitúra: Amit a Google Earth-ön sem látsz, ami a vízi térképeken sincs
0970.jpgTalálkozás Dunakilitiben a kezdőkkel 10:00-kor, a vízitúrázást most kezdőknek evezéstanítás. A tapasztalt, pontosabban a kenut tökéletesen irányítóknak elég 10:30-ra jönniük. Tájékoztató, mosdólátogatás, kenuba pakolás után körülbelül 11-kor kihajózunk. 
12 órakor árnyékos helyen kötünk ki, ebédszünet és bár az eddigi táj sem volt babapiskóta, ha fokozható még a fokozhatatlan, 0680.jpgakkor ebéd után jön a hihetetlen, a leírhatatlan. 


Tényleg egy másik világban járunk, a csend, pontosabban a természet hangjai, a hangulat hihetetlen. 

Ez nem lehet igaz. Összezár fölöttünk a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt. 
szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpgÖsszetört szívvel indulunk vissza.  
16:00 Érkezés a kikötőbe


 

 

 

 

A szigetközi vízitúrák túradíjai

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! +36209342760, szigetkozvizitura@yahoo.com


Egyedi (testre szabott) vízitúra 
helenas-csoportkep.jpg"Spéci" vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (táv/útvonal, az időpont, a szállás, étkezés) valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés a szigetköz vízitúrára és a kenutúra díjfizetése: Jelentkezni a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com)  lehet. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk és a visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a túradíj szíves utalását.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, (kérjük az irányítószámot beírni!) a kenutúra idejét és a vízitúra helyét (esetünkben a Szigetköz vízitúrát) beírni. 
Pl. 4400 Nyíregyháza, Kérész u. 7.
június 12-13. Szigetköz vízitúra