Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 13-14-i szigetközi vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban

szigetkozvizitura20150821_160717-1-.jpgSzigetközi vízitúra = kenuzgatás meseországban. 

 


Ha nincs 2 napod, jöhetsz 1 napra is. Költözködés nélküli csillagtúrák, a szállásod fix, miközben a vízitúra mindkét napján mást és mást fedezel fel.  

 


 

 

Igény szerinti szállás. "Vegyes" szállás is lehetséges, azaz a csapaton belül, akinek vendégszobára van szüksége az szobát kérhet, aki sátrazik, annak sátorhely jut! Még nem eveztél? Senki sem kenuban születik, megtanítunk kenuzni!  

 

 

Szállás: Dunaszigeten vagy Dunakilitiben érdemes megszállni, hiszen alapértelmezetten www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgDunakilitiben szállunk vízre. A szállást foglalhatjátok ti is, vagy ha ránk bízzátok, mi foglaljuk nektek.
 

 

 

 

 

Népszerűek a vendégházak és azok udvarai, mivel itt úgy lehetnek együtt azok is, akik sátraznak, és az azok is, akik szobát kérnek, hogy nem zavar senki senkit, de mégis együtt a csapat. Az udvaron sátorozóknak és a "bentieknek" is külön kulturált mosdó, konyha, hűtőszekrények.

 

 

 

Opcionálisan nulladik napi érkezés
1150-paduc-ag.jpg
Messziről jöttök? 
Érdemes lehet a túra előtti "nulladik" napon este befutni és megejteni a szállásra való beköltözést vagy sátorverést. Fel lehet fedezni a környéket, bevásárolni. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Szombati vízitúra a Szigetközben:
A Helenai tavak - avagy a világ 8. csodája 

20150709_talalkozas-az-ugralo-fanal.jpgHa most jöttök először kenuzni, ha még nincs tényleg gyakorlott kormányos a csapatban, ha nem teljesen biztos, hogy a hajót tökéletesen uralja a legénység, ha korábban csak lassú sodrásos vízen kenuztatok, akkor 10-kor találkozunk Dunakilitiben a Vadvíz kempingben a "parton" az ugráló fánál. 

 

 

 

 

 

 

A kempinget könnyű lesz megtalálni, a falu központjától a Gyümölcsös utcán induljatok és a község központjától 3 km-re lesz a kemping. A túravezetőt sem lesz nehéz megtalálni a narancs színű kenuknál. 

 
szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpg

Azok számára, akik először jönnek vízitúrára wc után következik a kormányzás, ill. evezés gyakorlása. A profikat kérjük, hogy 10:30-ra jöjjenek.

 

 

 

 

Üdvözlés és mindenkinek szóló tájékoztató után, bepakolunk a kenukba (csak a nap során szükséges minimum cuccot visszük, szendvics, naptej, víz, napszemüveg, hosszú ujjú póló, törölköző és hozzatok polifoamot vagy egy párnát a kenu ülésére) és ismételt mosdó vizit után 11-kor vízre szállás.

Indulás a világ egyik legszebb tájára! 

 


20170613_szigetkoz-vizitura-kenutura.jpg12:30 Már megeveztük a szembe sodrást, jöhet a Helenai tavak déli patkójában a jól megérdemelt ebédszünet

13:15 A Helenai tavak északi patkója, az izgalmas tórendszer felfedezése.

 

 

 

 


Csodálatos tavak, a víz annyira tiszta, hogy a legbelső tóban az Európában különleges ritka édesvízi medúzákat is láthatjuk (pindurkák és kicsit sem csípnek) egy kis játék, pihenés, úszkálás. 
14:30 Egy vadregényes mellékág rejtekei, pl. a vidravár. 
15:00 Egy kis játék után indulunk haza
helenanal-szucsiek.jpg

16 óra körül érkezünk a partra, de még nincs vége a túrának, jön a vízitúra legszebb része a kiszállás utáni hajómosás. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Természetesen a nap során lesz sok, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett wc-szünet. Ezeket külön nem tüntettük fel. 

 

 

 

 

Vasárnapi szigetközi kenuzás:
vízitúra a Tejfalusi-ágrendszerben

1490---.jpgTalálkozás Dunakilitiben, Dunakilitin belül a Vadvíz kempingben, a parton, az ún. "ugráló fánál", attól függően, 10-kor vagy 10:30-kor, hogy már rutinos vízitúrázó vagy-e, ill. vagytok-e.

 

 

 

 

 

 

 

Ugyanis a kenuzást most kezdőket arra kérjük, hogy 10-re jöjjenek, hogy a vízre szállás előtt csendes, minimális sodrású vízen megtaníthassunk kenuzni. A tapasztalt vízitúrázókkal 10:30-kor randevúzunk. Wc-látogatás, bemelegítés, naptejezés, bepakolás után indulás a Szigeti-Duna felé. 
 

 

 

20150821_160717.jpg

12:00 Ebédszünet, 12:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", tüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt az egyébként hidrológus hitetlenkedését kiváltóan tiszta vizet.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hol vagyunk? Ez a Pantanal?
 
Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.


0160-fiuk.jpg16:00 Érkezés az indulási kikötőbe.
 

Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat / wc-szüneteket, de lesz bőven!

 

 


A szigetközi vízitúrák túradíjai

 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! (+36) 209 342 760, szigetkozvizitura@yahoo.com

 


Egyedi vízitúra 
helenas-csoportkep.jpg"Spéci" vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (táv/útvonal, időpont, szállás, étkezés) valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

 

 

Jelentkezés a szigetközi kenutúrára és fizetés: 
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét, a kenutúra időpontját és helyét beírni.
(Pl. 2083 Solymár, Pátyi L. 231.
július 13-14.
Szigetközi kenutúra)