Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 19-21. Szigetközi kenutúra, 1-2-3-napos családi vízitúra a Szigetközben

szigetkoz-vizitura-csokos-ag-www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.eoldal.hu-kenutura-a-szigetkozben.jpgVálaszthatóan 1-, 2- vagy 3-napos szigetközi vízitúra.

 

 

 

 

 

 

Gyere el és a "szép" szó új értelmet nyer.

 

 

Legyen tiéd is a Szigetköz névre hallgató csoda. 

20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgÉtkezés: igény szerint önellátás vagy vacsora. Kényelmes vízitúra, amely szállás szempontból csillagtúra, ugyanakkor Európa 2. legnagyobb ágrendszerében minden nap máshol evezünk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Még nem vízitúráztál? Gyere bátran!! Senki nem kenuban született! Percek alatt megtanítunk kenuzni, úgy fogod a hajót kormányozni, mint egy világbajnok (vagy majdnem :)). 
szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opcionális nulladik nap esti érkezés

Sokan már a túra előtti, a mi szóhasználatunkban "nulladik napon" befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés és máris lehet jönni csoda helyekre úszkálni. Szállást egyénileg is (természetesen) lehet foglalni, célszerű a
 
0370-schiszler.jpg

"közelben" vagy Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is. 

 

 


szigetkozvizitura.hu-csalanosi-2.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vízes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel, felszerelt konyha a sátrasoknak is. Wc, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. Pénteki szigetközi kenuzás: Best of Szigetköz
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg10:00 Találkozás a kenuzás gyönyörűségét most először kóstoló vízitúrázókkal Dunakilitiben a Vadvíz kempingben az ún. "ugráló fánál".

 

 

 

 

 

 

A képen is látható ugráló fát nem lesz nehéz megtalálni, csak nézz a vízre.

 

 

 

Üdvözlés után mindenki elmehet mosdóba és 5 perc múlva bemutatkozik a túravezető, rövid tájékoztató a köv. percekről, kiosztjuk a felszerelést és amíg a túravezető elmondja a szabályokat, mindent elmagyaráz és megmutat, demonstrál ti nyugodtan naptejezzetek. betanitas-szigetkoz-kenutura-szigetkoz-vizitura-kisebb-meret.jpgHamarosan mindenki biztosan uralja a hajót. Aki már rutinos vízitúrázó és tud (jól) kormányozni, azoknak elég 10:30-ra érkezniük.

 

 

 

 

 

Amikor eljön a korábban még kezdők egyéni gyakorlásának ideje, a gyakorlott vízitúrázók is megkapják a felszerelést, vízre tesszük az ő hajóikat is, amíg a friss vízitúrázók gyakorolnak, a profik bemelegítenek. szigetkozi-kenutura-szigetkozi-evezes-vizitura-szigetkoz.jpgAmikor minden hajó menetkész, még egy mosdólátogatás és ásványvíz stb. pakolás után kihajózunk. 

 

 

 

 

 

11:30 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek Doborgazig!

 

 

20130817_144010-1-.jpg

Egészen pontosan visz a víz, nem is rossz tempóban...
 
 
 
 
 
 
 
 
Néhány önkéntesnek azért kell maradnia hajóban is, mivel a kenu(k) nem jön(nek) le magától/maguktól...
 
 
 

20150816_132549.jpg


 

 

 

 

 

 

12:00 Ebédszünet, békés falatozás olyan gyönyörűséges kavics zátonyon, hogy .....

 

 


0730---.jpg

13:00 Schissler-áteresz 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

13:30 A Cikolai-ágrendszernél fordulunk ismét nyugat felé, a hazamenés egy hihetetlen és elmondhatatlanul vadregényes kanyargás egy olyan vízi labirintusban, amelyet ha le tudnánk írni, úgy sem hinnéd el, hogy ilyen  
szigetkoz-088.jpg
 

15:30 A Görgetegi-bukó
17:00 Érkezés Dunakilitibe 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombati vízitúra a Szigetközben: A világ 8. csodája (Helenai tavak)
20150709_talalkozas-az-ugralo-fanal.jpgHa most fogsz vízre szállni, vagy érdemes felfrissíteni a tudásotokat, ill. ha nincs gyakorlott kormányosotok akkor 10-kor találkozunk Dunakilitiben a Vadvíz kempingben az ún. "ugráló fánál".

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás után tájékoztató a vízitúráról, szabályok, a felszerelés kiosztása, a kormányzás, naptejezés, wc után megtanítunk kenuzni, kormányozni. Jól tanítunk, amikor nem 0160-fiuk.jpgvízitúrát vezetünk, akkor (civilben) többségünk tréner, tanár stb. hátterű.

 

 

 

 

 

Hamarosan mindenki biztosan uralja a hajót. Aki már rutinos vízitúrázó és tud (jól) kormányozni, azoknak elég 10:30-ra érkezniük, ide értjük azokat is, akik a vízitúrát az előző napon kezdték. Amikor minden hajó tud fordulni, fékezni, indulás a világ  legszebb tájaira! 

 

helenas-csoportkep.jpg
12:15 A Helenai tavak, ebéd, egyebek között veletek is elkészül ugyanitt a csoportkép, ill. a tavakban lehet fürdeni, úszni, pancsolni. 

 

 

 

 

 

 

 

13:30 Indulás az Öregréti bukó felé
 

15:00 Opcionálisan egy vadregényes ág, ill. kikötünk egy fövenyen és a túravezető át-, ill. beül hozzátok és indulhat az Öreg-Duna alá egy kis "rafting".

 

 

 

oktatas.jpg

16:00 Indulás az érkezési kikötő felé, ahová tempótól függően 17 óra előtt érkezünk. A nap során wc-szünet, pihenő van sok.

 

 

 

 

 

 

 


Vasárnapi Szigetköz vízitúra: Vízitúra a Tejfalusi ágakban 
csalanosi-uj.jpg10:00 A vasárnap még kezdők megtanulnak kenuzni. Ha gyakorlott vízitúrások vagytok, 10:30-ra jöjjetek, találkozás Dunakilitiben a Vadvíz kempingben.  

 

 

 

 

 

 

11:00 előtt vízre szállás
11:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, 

12:00 Megint egy kis csoda: "zöld gyepen" evezünk, a Tejút-galaxis egyik legbékésebb golfpályáján a békalencsétől nem látjuk magunk alatt a vizet. 
13:00 Ebéd (önellátó)

szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpg

14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:15 Az Alsó-Sebes és a "jacuzzi"
16:00 Felső-Sebes
16:30 Érkezés a kempingbe, bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat, de lesz bőven!

 

 

+36 209 342 760, 
szigetkozvizitura@yahoo.com

 

 

A Szigetközi vízitúrák díja 
 

 

Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
buzgo-evezes--koma-.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, létszám, útvonal, a szállás-, étkezési és egyéb igények alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

 

 

 

Jelentkezés a kenuzásra és a szigetközi vízitúra díjfizetése 
20130628_125932.jpgJelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com).
A visszaigazolást követő 48 órában kérjük a túradíj utalását. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, (a nevet köszönjük nem kell, hiszen azt látjuk), a túra időpontját és a Szigetközt mint helyszínt beírni (nem lenne jó ha a Rábán vagy az Öreg-Túron várnánk). 
Pl. 4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4., 
Július 19-21.
Szigetközi vízitúra