Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 25-26. Szigetközi vízitúra, kenutúra családoknak

20170613_szigetkoz-vizitura-kenutura.jpgSzigetközi vízitúra, kenutúra meseországban. Csütörtök-pénteki, családi vízitúra a Szigetközben. Biztonság, biztonság, biztonság. A 4-személyesek mellett nekünk 5-fős kenuink is vannak, így két szülő 3 gyerekkel is kényelmesen, egy kenuban evezhet. 

 

2-napos, költözés nélküli (!) csillagtúra, pontosabban csillagtúrák. Csak annyi a dolgotok, hogy délelőtt kijöjjetek a vízre szállás helyére, Dunakilitiből indulunk.
 
20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgAz autót minden nap a parton hagyhatjátok (biztonságos), megtanítunk kenuzni és 4 napig olyan élményben lesz részetek, hogy ihaj.
 
A vízitúra minden napján más és más csodát fedezünk fel.
 
Mindig máshová evezünk, de az aznapi indulási kikötőbe térünk vissza.
 
 
1110.jpg
Biztonságos, gyermekes családoknak ideális, baráti társaságoknak zseniális, céges csapatoknak fenomenális kenutúrák:). A szállás igény szerint: sátor vagy vendégház, panzió, ill. wellness. Aki visszajáró vízitúrázónk, az tudja, hogy mindig újat mutatunk. Az első naposoknak mindig van evezésoktatás.

Dunakilitiben, Feketeerdőn, Mosonmagyaróváron (egyszóval a "környéken") érdemes szállást foglalni.
A foglalást ránk is bízhatod és nekünk természetesen úgy jobb, ha magad foglalsz. A távolságok minimálisak. 
A környéken a kempingtől a vendégházon és panzión át a wellness, sőt golfhotelig minden kategória megtalálható.
 
 

Vendégeink körében népszerű három vendégház és azok udvarai, így azok is, akik a társaságon belül diam-szigetkoz-hotel-szoba-uj.jpgszobát, fürdőszobát igényelnek, és azok is, akik sátrazni akarnak, a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. A sátrasoknak is van külön, kulturált vizes blokk és felszerelt konyha, benne óriási hűtőszekrények.
A hét bármely napján lehet kezdeni a 4 napot, bármikor be lehet kapcsolódni. 


Opcionális "nulladik" nap: 
Már ekkor megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés - és kezdődhet a móka, strandolás, a környék felfedezése, bevásárlás, főzés stb. 


Csütörtöki szigetközi vízitúra: Amit a Google Earth-ön sem látsz, ami a vízitérképeken sincs
0970.jpgTalálkozás Dunakilitiben a kezdőkkel 10:00-kor, a vízitúrázást most kezdőknek evezéstanítás. A tapasztalt, pontosabban a kenut tökéletesen irányítóknak elég 10:30-ra jönniük. Tájékoztató, mosdólátogatás, kenuba pakolás után körülbelül 11-kor kihajózunk.

12 órakor árnyékos helyen kötünk ki, ebédszünet és bár az eddigi táj sem volt babapiskóta, ha fokozható még a fokozhatatlan, 0680.jpgakkor ebéd után jön a hihetetlen, a leírhatatlan. 

Tényleg egy másik világban járunk, a csend, pontosabban a természet hangjai, a hangulat hihetetlen. Ez nem lehet igaz. Összezár fölöttünk a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt. 


szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpgÖsszetört szívvel indulunk vissza.  
16:00 Érkezés a kikötőbe

 

 

 

 

 

Pénteki szigetközi kenuzás: Best of best of Szigetköz, ehhez képest a szenzációs is bakfitty
robi110423073.jpgTalálkozás a most először vízitúrázó vendégekkel 10 órakor, a rutinos, ill. visszatérő vízitúrázókkal 10:30-kor a Dunakilitiben a Vadvíz kemping vízpartján a semmivel sem összetéveszthető ugráló fa közelében.

Az ugráló fa közelében találod majd a túravezetőt, akit "valamiért" senki sem szokott eltéveszteni, de természetesen a túravezető is megszólítja a valamit, valakit keresni látszó először vízitúrázókat.  

betanitas-szigetkoz-kenutura-szigetkoz-vizitura-kisebb-meret.jpgA felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőknek" a kenuzás (esetleg kajakozás, ha valaki kajakkal szeretne vízitúrázni) csínját-bínját. 

Naptejezés, újabb mosdólátogatás és a kenukba történő bepakolás után tizenegy óra körül kihajózunk. Az útvonalat a sodrás és a csapat összetétele függvényében választjuk meg úgy, hogy mind az első alkalommal evezőknek, mind a sokadjára kenuzóknak szuper legyen. 

 

20130817_144010-1-.jpg

Jellemzően a Rudi- és a Szigetelő-ág felé vesszük az irányt, majd opcionális "szigetközi rafting" (egy sziget körül felfelé evezés a vállalkozószellemű önkénteseknek) után a képen is látható remek zátony tövében pihizünk, örömködünk, és előkerülnek az ebédre hozott szendvicsek. 


A zátonynál el lehet menni pisilni és jellemzően mindenki megmártózik a nagy melegben. Indulunk, de még nem mindenkinek kell visszaszállnia a hajókba, ugyanis a gyerekek és romantikus lelkek "szigetközi canyoning" keretében úszva mehetnek le Doborgazig.

 

20150816_132549.jpgMagyarán levitethetitek magatokat a derékig érő sodrással Doborgazig, csak minden kenuban maradnia kell kormányosnak és vezérevezősnek. Doborgaz közelében ismét vadregényes helyen kötünk ki rövid időre és felvesszük a canyoningolókat, ideértve a gyerekhadat. És jobbnál jobb helyeket érintve érkezünk vissza 16 óra körül Dunakilitibe. 

A szigetközi vízitúrák túradíjai

Hívj,  +36209342760, szigetkozvizitura@yahoo.com

Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

Jelentkezés a szigetközi vízitúrára és a túradíj utalása: 
Jelentkezni a szigetközi vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) lehet. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, és a visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a túradíj szíves utalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utalási megbízás kitöltése során a megjegyzés rovatba kérjük (irányítószámmal!) a számlázási címet, a vízitúra idejét és a szigetközi vízitúra helyét beírni.
(Pl.
3561 Felsőzsolca, Gesztelyi u. 48.
Július 25-26.
Szigetközi kenutúra)