Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 22-23. Mosoni-Duna vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban

20180715_143846_resized.jpgMosoni-Duna vízitúra. Vízitúra a Mosoni-Dunán. 2-napos Mosoni-Duna kenutúra a Mosoni-Duna legklasszabb részein!

 

A (pár percig) kezdőknek kormányzás- és evezéstanítás.

Miközben "vándor-vízitúrázunk" a Mosoni-Dunán, a szállás lehet végig fix, azaz (de kizárólag szállás értelemben) a kenutúra csillagtúra is. Ugyanazon, (akár faházas, akár sátras, vendégházas stb.) szállásodra térhetsz vissza a nap végén. Telekocsi rendszerben fogunk logisztikázni, bárhol választhatsz magadnak szállást a környéken. Feketeerdőn, Rajkán, Dunakilitiben, Halásziban, Mosonmagyaróváron tudunk szállást javasolni minden kategóriában. 


p8140108.jpgA Mosoni-Dunás evezgetés idején a szállás igény szerint lehet golf vagy wellness hotel, panzió, vendégszoba vagy sátor. A legnépszerűbb szállás a vendégház, mivel így együtt lehet egy olyan kis csapat is, ahol van, aki szobát kér, és vannak, akik sátraznak. Senki nem zavar senkit, és a sátrasoknak is van külön konyha, hűtőszekrény, kifejezetten kulturált wc, zuhanyzók.
Törekszünk a jó időzítésre, hogy az ebédszüneteket a legnagyobb UV-sugárzás idején, árnyékos helyeken tartsuk. 

Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven a nap során "milliószor" pisilünk, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 
 


Szombati vízitúra a Mosoni-Dunán: 
Rajka-Feketeerdő

www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-vizitura-mosoni-duna-1.jpg
10:00 Találkozás Rajkánál a túrázóknak e-mailben elküldött helyen. 
Érkezés után köszöntő, tájékoztató és evezés- és kormányzástanulás. Vízre szállás előtti rituálé, (naptejezés, még egyszer wc, kenu a kemény műanyag ülésére, polifoam, kispárna stb. ragasztása stb.)

 


11:00 Még egy rövid szentbeszéd. A felső szakaszon a Mosoni-Duna még 3, van, ahol 4 km/órás sebességgel "repít" minket, így a laza tempó és több pihenő mellett is kényelmesen célba érünk.

mosoni-duna-vizitura-www.mosoni-duna.vizitura.hu-uzemi-baleset.jpg16:00 Érkezés (nem a bajor) Feketeerdőhöz, egy helyes kis holt-ág felfedezése
16:30 Mára vége, vissza a kocsikkal telekocsi rendszerben, de ha egy autóval jöttök (mert mondjuk egy család vagytok :)), akkor transzfert biztosítunk buszjegy árban.

 

 

 


Vasárnapi vízitúra a Mosoni-Dunán: Feketeerdő-Mosonmagyaróvár 
mosoni-duna-rajka-kozeleben-vizitura-mosoni-www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu.jpg10:00 Autókkal  indulás a szállásról
10:30 Logisztika, bemelegítés, wc
11:00 Vízre szállás Feketeerdőnél majd következik egy kb. 9 km-es festői szakasz a Mosoni-Dunán
12:15 Halászi, ebéd (aki igényli, annak meleg ebéd) lubickolás, pihi, wc 
13:30 Folytatódik a kenutúra
14:30 Érkezés Mosonmagyaróvárra, aki siet, annak hazautazás, de lehet strandolni és fakultatív programként mosonmagyaróvári városnézés, pl. a vár megtekintése. 


A szigetközi vízitúrák túradíjai


Egyedi vízitúra a Mosoni-Dunán? 
Készséggel állunk rendelkezésetekre! Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az igényelt felszerelés (kerékpár stb.), az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 


Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrára: 
Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk és kérjük a  a túradíj utalását a visszaigazolást követően 48 órában.

 
A Mosoni-Duna-kenutúra díjfizetése
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a Mosoni-Duna kenutúrára jelentkező számlázási címét, a Mosoni-Duna vízitúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét (esetünkben a Mosoni-Dunát) beírni. 

(Pl. 1021 Bp., Csermelykút köz 1.
június 22-23. 
Mosoni-Duna kenutúra)