Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 15-16. Szigetköz-vízitúra (választhatóan 1-2 napos családi kenutúra)

0610-nyolcfas-sziget.jpgSzigetköz vízitúra! Szigetközi kenutúra választhatóan 1 vagy napban. 

Családi evezgetés a Szigetközben. 
Igen, jöhetsz 2 napra, és lehet csak a szombati vízitúrára is jönni, vagy csak vasárnap evezni. 

 

 

 

 

 

A vízitúrázást most kezdőknek türelmes, módszertanilag FELKÉSZÜLT oktatás
szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpgSenki sem született kenuban (vagy legalábbis valószínűleg nem). A csak pár percig kezdőknek mindig tartunk evezésoktatást. 

 

 

 

Mind a vízitúrával most ismerkedőket, mind a rutinos profikat arra kérjük, hogy ezen vízitúra esetén 10 órára gyertek a Dunakiliti külterületén található Vadvíz kempingbe.    

 

Opcionális nulladik napi érkezés (péntek)
20180819_131613_.jpgSokan már a "nulladik" nap este befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor  kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés.
Ettől függetlenül - ha nem Kolozsvárról jössz - nem "muszáj" már a nulladik napon jönni, hiszen a szombati induláshoz sem kell a hajnalok hajnalán kelni.

 

 


Szállás. Vagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.

 


A legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgkülön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 

 

 

 
 

 

 

 

 

Szombati vízitúra a Szigetközben:
a "NAGY" menet

20150709_talalkozas-az-ugralo-fanal.jpg10-kor találkozunk Dunakilitiben a Vadvíz kempingben a "parton" az ugráló fánál. A kempinget könnyű lesz megtalálni, a falu központjától a Gyümölcsös utcán induljatok és a község központjától 3 km-re lesz a kemping. A túravezetőt sem lesz nehéz megtalálni az ugráló fánál.  

 


Megtanítunk kenuzni.

Amikor már mindenki ügyes, bepakolunk a kenukba és ismételt mosdó vizit után 11-kor vízre szállás.
 


20170613_szigetkoz-vizitura-kenutura.jpgÉs a vízen best of Szigetköz, minden, amit csak el tudsz képzelni. 


Csodálatos tavak, szuper jó ágak, egy kis játék, pihenés, úszkálás. 
16 óra körül érkezünk a partra, de még nincs vége a túrának, jön a vízitúra legszebb része a kiszállás utáni hajómosás. Természetesen a nap során lesz sok, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett wc-szünet.
Ezeket külön nem tüntettük fel. 
 

 

 

Vasárnapi szigetközi kenuzás:
vízitúra a Tejfalusi-ágrendszerben

1490---.jpgTalálkozás Dunakilitiben, Dunakilitin belül a Vadvíz kempingben, a parton, az ún. "ugráló fánál", attól függően, 10-kor vagy 10:30-kor, hogy már rutinos vízitúrázó vagy-e, ill. vagytok-e.

 

 

 

 

Ugyanis a kenuzást most kezdőket arra kérjük, hogy 10-re jöjjenek, hogy a vízre szállás előtt csendes, minimális sodrású vízen megtaníthassunk kenuzni.

A tapasztalt vízitúrázókkal 10:30-kor randevúzunk. Wc-látogatás, bemelegítés, naptejezés, bepakolás után indulás a Szigeti-Duna felé. 
 

20150821_160717.jpg

12:00 Ebédszünet, 12:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", tüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt az egyébként hidrológus hitetlenkedését kiváltóan tiszta vizet.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Hol vagyunk? Ez a Pantanal? Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.


0160-fiuk.jpg16:00 Érkezés az indulási kikötőbe.
Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat / wc-szüneteket, de lesz bőven!

 

 


A szigetközi vízitúrák túradíjai

 

Hívj, minden kérdésre szívesen válaszolunk! 
+36209342760
 szigetkozvizitura@yahoo.com

 


Egyedi vízitúra 
helenas-csoportkep.jpg"Spéci" vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (táv/útvonal, időpont, szállás, étkezés) valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kistúlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés a szigetközi kenutúrára és fizetés: 
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét, a kenutúra időpontját és a vízitúra helyét, esetünkben a Szigetközt beírni.
(Pl. 2683 Soroltári, Zinzenwald u. 31.
Június 15-16. Szigetköz vízitúra)