Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csallóközi vízitúrák (1-7 nap között bármilyen időtartamban)

csallokoz-vizitura-3-www.szigetkoz-vizitura.eoldal.hu.jpgCsallóközi vízitúrák 1 és 7 nap között bármilyen időtartamban. 
A páratlannak is van párja, a Szigetközhöz csak egy másik szövevényes vízi világ, a Kis-Csallóköz fogható.

Hogy is ne lenne, hiszen a természet nem tudta, hogy a Szigetközt és a Csallóközt egyszer országhatár vágja majd ketté, hogy a politika majd évtizedekig leszoktat arról, hogy a Duna másik partja melletti mesevilágban is túrázzunk.
Pedig a Kis-Csallóköz "Szigetköz kategóriájú" világbajnok, ráadásul itt a vadregényes ágrendszer mellett döbbenetes méretű, tiszta és meleg tavak is várnak! O, csallokoz-vizitura-4-www.szigetkoz-vizitura.eoldal.hu.jpgYeah...Csúcs.
A Kis-Csallóköz az ínyencek kedvence.
Minden nap a szigetközből, azaz a magyar oldalról indulunk, átkelünk, az itt csak 90-130 méter széles Öreg-Dunán (azért ilyen keskeny és sekély, mert a víztömeg 80%-a a szlovák oldalon a Bősi erőműhöz vezető Felvíz-csatornába lett átterelve) és néhány perc múlva a Kis-Csallóközben vagyunk. Majd az adott napi varázslat (vízitúra) után a szigetközbe érkezünk vissza.
 

 

1, 2, 3, 4, 5, 6 vagy 7 napos Csallóközi vízitúra
csallokoz-vizitura-www.szigetkoz-vizitura.eoldal.hu.jpgLehet jönni bármilyen időtartamra. Ha csak 2 napotok, akkor két napra. Ha négy, akkor 4 napra. Bármikor lehet kezdeni? Igen. Kezdhetitek a túrát bármikor. Itt példaként azt a 7 napos kenutúrát mutatjuk be, amelyik vízitúrát azoknak ajánljuk, akik a Kis-Csallóközben még nem eveztek, mert, hogy a Kis-Csallóközi ágrendszer egyetlen hét alatt nem járható be. A legszebb, legjobb részeket már 7 napban is lehet látni, de legalább két szezon kell ahhoz, hogy a Kis-Csallóköz 90%-át megismerd.  

 

 

A szállás igény szerint: sátor, vendégház, wellness, itt, a magyar oldalon. 
diam-szigetkoz-hotel-szoba-uj.jpg

 

 

Az útvonalakba minden szépet belezsúfoltunk. Minden nap a magyar oldalról indulunk, hamarosan a Csallóközben vagyunk és szavakkal le nem írható szépségű helyekre megyünk. Oda, ahová más vízitúrákat szervező cég SOHA.

szallas-fogmosas.jpgKéső délután pedig ismét a magyar oldalra, a Szigetközbe érkezünk vissza. Csallóközi vízitúráink időtartama Öntől/Tőletek függ. Például az 5 napos túra esetén a lenti 7 napból 5 választható úgy, ahogy az Nektek jó.
A túrák szinte minden nap indítjuk.

 


 

 

Szállás: ízlés szerint. Vendégszobás szállás Dunaszigeten vagy a vendégház udvarán oktatas.jpgsátorban. A szállásfoglalást, étkezést vendégeink intézhetik maguk vagy ránk is bízhatják. Szállást Dunaszigeten érdemes foglalni. Az interneten is találsz szállást és mi is tudunk javasolni vendégházi szobákat, ill. vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. jó minőségű panziókat, és wellness hotelt is. A vendégházak előnye, hogy együtt lehetnek a sátrasok és a szobát kérők, pl. oktatas-i.jpgcsaládok esetén a felnőttek a szobákban, az ifjak a sátrakban. Dunakilitiben, sőt, Halásziban vagy Rajkán is foglalhatsz, a távolságok közúton nem nagyok. A kezdőknek - természetesen - evezésoktatás. Mindenkinek a "saját első" napján tartunk kormányzás- és evezésoktatást.
 


"0. nap": Opcionális érkezés a túra előtti nap délután/este
Ha valaki "messziről" jön, érdemes a túra előtti "nulladik" napon befutnia és megejteni a szállásra való beköltözést vagy sátorverést. 

 

Hétfői vízitúra: Meanderezés és a Süli-tó
p8130034.jpg10:00 A számla rendezése, majd a szállástól közösen megyünk a vízhez. Tájékoztató, benne a szabályok, felszerelés kiadása, még nem tapasztaltaknak a kormányzás, ill. evezés gyakorlása, a profiknak bemelegítés, naptejezés, wc majd
11:00 Indulás a Csallóköz felé! 
12:00 Belépünk a Szigetköz ikertestvérébe és délután (ebéd és technikai p8130025.jpgszünetekkel megszakítva) a Süli-tó vidékén a Csallóközben tobzódunk és természetesen aki akar, meg is mártózhat a csodálatos vízben
16:00 Indulás "haza"
17:30 Érkezés Dunaszigetre 

 

 

Vízitúra kedden: Ahol a madár se jár
p8130031.jpg10:30 Indulás Dunaszigetről, a nap során egy derekas túrát teszünk a Csallóköz gyönyörű részein, jó eséllyel néhány pecáson kívül teremtett lelket sem látunk majd, festői tájon evezgetünk.
17:30 Érkezés Dunaremetére, innen telekocsi rendszerben, ill. minibusszal megyünk vissza Dunaszigetre

 

Szerda: A Bőshöz közeli ágak és egy rövid erőmű-vizit
csallokoz-csicsoi-holt-duna.jpg10:30 Indulás Dunaremetéről
Egy, a különlegesek között is kivételes nap. A Csallóköz legszebb labirintusában fogunk eltévedni és erősen bizakodunk, hogy a túravezető megtalálja a millió elágazás, torkolat között a helyes irányt.

Az evezgetés mellett egy kilométeres sétát is teszünk a Bősi erőműhöz és megnézzük egy hajó zsilipelését, ugyanitt lehet gabcikovo-sluice.jpgebédelni, kávézni, üdítőt venni.    
17:30 Érkezés Dunaremetére, innen telekocsi rendszerben, ill. minibusszal megyünk vissza Dunaszigetre


 

 

Csütörtöki vízitúra: Ezt már nem lehet fokozni 
csallokoz-remetevel-szemben-www.szigetkozvizitura.hu.jpg10:30 Indulás Dunaremetéről és végig az egyik fenséges túraútvonalon, útközben két tavon is evezünk, aki akarja átussza - alig másfél kilométer :))
17:30 Érkezés Dunakilitibe

 

 

 

Péntek: A fenékküszöb és Vajkai ágak
szigetkoz-457.jpg10:00 Ha van kezdő, a kezdőknek evezésoktatás
10:30 Indulás Dunakilitiből
Ez a nap a Szigetköz lélegzetelállító sokfeléségét is bemutatja. A legkülönbözőbb vizeken fogunk hajózni, evezgetünk a fenékküszöb mögött a zátonyos, sokszor szürreálisan sekély, néha félméteres Öreg-Dunán, nyílt tavon, eutrofizáló vízen, ill. nevében holt, de igencsak élő ágakban.
16:30 Érkezés Dunakilitibe

Szombat: Vízitúra a Csallóközben, ismét Vajka vidékeborostyan-de-nem-soca.jpg
10:00 Ha van kezdő, a kezdőknek evezésoktatás
10:30 Indulás Dunaszigetről
A szombati vízitúra során ki-bejárunk a Csallóköz és a Szigetköz között, és az egyik szebb lesz mint a másik
16:30 Érkezés Dunaszigetre

 

Vasárnapi kenutúra: A Csallóközi Doborgaz mellettcsallokoz-remete-alatt-www.szigetkozvizitura.hu.jpg
10:00 Ha van kezdő, a kezdőknek evezésoktatás

10:30 Indulás Dunaszigetről.
A magyar Doborgaz és a szlovák (Nagy)Doborgaz között túrázunk két pazar Vajka-környéki ág érintésével. Csodatájak és a magyarnál nagyságrendileg kevésbé élénk kenus élet miatt olyan vizeken, amely ma "csak a miénk".
16:00 Érkezés Dunaszigetre

 


Túradíjak 
 


Testre szabott vízitúra
csallokoz-vizitura-2-www.szigetkoz-vizitura.eoldal.hu.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az igényelt felszerelés (kerékpár stb.), az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai túrát, kajakot, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

+36 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés és fizetés:

Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com ) és csallokoz-csallokoz-a-26-km-es-piheno-www.szigetkozvizitura.hu.jpga túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét, a kenutúra időpontját és helyét beírni. (Pl. Csallóközi Viktória, 7 fő,  06. 25-29. Csallóköz)